10 imen za pse s čudovitim pomenom

LJUBLJENČKI

10 imen za pse s čudovitim pomenom

J.V.
25.05.2023, 5:00
2

Ime vašega kosmatinca je nekaj, kar ga bo spremljajo vse življenje. Dejstvo je, da imena, ki jih izberemo za svoje pse, pogosto odražajo stvari, ki so za nas najpomembnejše, od naših strasti in interesov do tega, kar se dogaja v svetu okoli nas. Včasih pa se zgodi, da enostavno ne najdemo tistega pravega imena. Zato smo za vas pripravili izbor desetih imen, ki imajo tudi prekrasen pomen.

Naredili ste raziskavo, pretehtali vse svoje možnosti in našli psa, ki je pravi za vas oziroma za vašo družino. Čestitke! Zdaj, ko čakate trenutek, ko boste kosmatinca lahko pripeljali domov, pa je čas, da ugotovite, kako ga boste poimenovali. Nočete namreč izbrati imena, ki mu ne ustreza, zmede druge hišne ljubljenčke ali ga je težko poklicati v parku. Preden izberete ime za svojega psa, premislite o nekaj koristnih nasvetih, s pomočjo katerih boste izbrali ime, ki je najbolj smiselno za vas in vašega novega družinskega člana. 

Izberite ime psa, ki se konča s samoglasnikom

Imena s samoglasniki spremenijo ton, ko pokličete svojega psa. To je pomembno, ker psi razlikujejo frekvenčna območja na veliko višji ravni kot mi. S samoglasnikom pa je zelo enostavno pritegniti njihovo pozornost, pojasnjujejo strokovnjaki. 

Držite se dveh zlogov

Dolgim imenom se je treba izogibati, medtem ko je idealna dolžina pasjega imena iz dveh zlogov. Da bi ugotovili, ali gre ime zlahka z jezika, ga nekajkrat zapored izgovorite in hitro boste vedeli, ali je pravi, ali vam bo povzročalo preglavice. 

Izberite unikatno ime

Piki, Bobi, Medo, Rex ... To je le nekaj imen, ki jih pogosto slišimo v parku med lastniki psov. Da bi se izognili takšni zmedi, izberite ime, ki je edinstveno. Tako bo vaš pes poznal razliko med njegovim imenom in drugimi psi v bližini. Seveda pa imejte v mislih tudi pasmo, niso vsa imena primerna za vse pasme. 

Najboljša pasja imena so tista, ki so smiselna ali prikazujejo del osebnosti vašega psa. Ne pozabite, da boste vi in vaša družina to ime uporabljali še mnogo let. Toda to verjetno ne pomeni, da bo to edino ime za vašega mladiča, tudi vzdevki se bodo sčasoma nakopičili. V čast ljubezni, ki jo čutimo do naših psov, smo zbrali številna pasja imena, ki pomenijo ljubezen – v vseh njenih oblikah in bi jih morda želeli upoštevati za svojega novega ljubljenčka. Dodali smo še imena, ki pomenijo prijateljstvo. Pes je na koncu koncev zares človekov najboljši prijatelj. 

Najboljša pasja imena so tista, ki so smiselna ali prikazujejo del osebnosti vašega psa.
Najboljša pasja imena so tista, ki so smiselna ali prikazujejo del osebnosti vašega psa. / FOTO: Dreamstime

Libi: hebrejsko, v prevodu pomeni moje srce

Obi: nigerijsko, v prevodu pomeni srce

Remo: grško, v prevodu pomeni močni

Dai: valižansko, v prevodu pomeni ljubljeni ali prijatelj

Dakota: pleme Dakota, v prevodu pomeni prijatelj

Priya: sanskrt, v prevodu pomeni ljubeč ali ljubljeni

Aiko: japonsko, v prevodu pomeni otrok ljubezni

Asta: norveško, v prevodu pomeni ljubezen

Oscar: hebrejsko, v prevodu pomeni božanska moč

Freya: ime nordijske boginje ljubezni in lepote

Ta posnetek zlatega prinašalca vas bo do solz nasmejal
PREBERI ŠE
Ta posnetek zlatega prinašalca vas bo do solz nasmejal

Kupila mucka, ki je zrasel v velikana. Ljudje mislijo, da je pes
PREBERI ŠE
Kupila mucka, ki je zrasel v velikana. Ljudje mislijo, da je pes

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke