dominvrt
Šokirala je vse. Ženska v živalskem vrtu storila to
ŽIVALI

Šokirala je vse. Ženska v živalskem vrtu storila to

04.10.2019, 8:05
7

Pravijo, da človeška neumnost nima meja. S tem se boste verjetno strinjali tudi sami, ko boste videli, kaj je naredila ženska v živalskem vrtu Bronx v New Yorku.

Po poročanju STAso živalske vrste skupina živih bitij, ki so med seboj enakovredne, povezane ter za svoj obstoj potrebujejo osnovne življenjske pogoje, kot so neonesnažen prostor, hrana in voda. Človek živali najbolj ogroža s svojimi posegi, intenzifikacijo kmetijstva, opuščanjem rabe, vnosom tujerodnih vrst, onesnaževanjem in pretirano rabo naravnih virov.

''Danes je svetovni dan varstva živali. Ta je posvečen dobrobiti vseh živali in izboljšanju njihovih življenjskih pogojev. Na kmetijskem ministrstvu ob tem opozarjajo na zaskrbljujoč položaj ogroženih živalskih vrst, zavod za varstvo narave pa poziva k ohranjanju narave in s tem ohranjanju živalskih vrst.''

Kljub zavedanju, da so živali pomemben del našega planeta in da je na naši Zemlji pravzaprav vse povezano, pa nekateri določenih bitij ne spoštujejo, kaj šele, da bi jih pustili pri miru. Veliko ljudi že na splošno opozarja na neetično plat živalskih vrtov, v katerih imajo na silo zaprte tako divje kot tudi domače živali, ki nimajo nikakršne možnosti za življenje, ki bi ga lahko imele v divjini v naravnih pogojih. Vsekakor je res, da živa bitja sodijo v habitat, kjer so se rodila, posebej, ko je govora o divjih živali, a poudariti je treba, da nekatere vrste ne bi imele možnosti za obstanek, če se človek ne bi vmešal v njihovo reprodukcijo in v sam obstoj. Ne glede na to, kaj si mislimo kot posamezniki o živalskem vrtu, pa je dejstvo, da so določena dejanja v vsakem primeru vredna obsojanja. Eno izmed takšnih dejanj je dejanje ženske, ki je v živalskem vrtu Bronx, sredi New Yorka, preprosto preplezala ograjo, kjer se je na omejenem prostoru gibal kralj živali. Vse skupaj pa je videti toliko hujše, saj se, kot boste lahko videli iz posnetka, ženska še dodatno norčuje iz živali. 

Živalski vrt Bronx se je že odzval na omenjen dogodek. Predstavniki so dejali, da močno obsojajo takšna dejanja, s katerimi ljudje ogrožajo svoje življenje in življenja drugih.

Omenjena ženska je imela več sreče kot pameti, saj ni utrpela nobenih poškodb, a na tem mestu se je smiselno vprašati, do kam seže človeška neumnost? Takšna dejanja so nevarna za živali, predvsem pa za ljudi. Zavedati se moramo, da nobeno življenje ni manj vredno, in če ne spoštovanja, si živali zaslužijo, da jih vsaj pustimo pri miru. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

V branje priporočamo še:

Poziv vsem lastnikom mačk
PREBERI ŠE
Poziv vsem lastnikom mačk

Kaj je arhitektura in zakaj je pomembna?
PREBERI ŠE
Kaj je arhitektura in zakaj je pomembna?

Kaj delamo na vrtu oktobra?
PREBERI ŠE
Kaj delamo na vrtu oktobra?

Izjemen fenomen v globinah morja
PREBERI ŠE
Izjemen fenomen v globinah morja

Otrok je jokal. Kar je storil pes, vas bo navdušilo
PREBERI ŠE
Otrok je jokal. Kar je storil pes, vas bo navdušilo

NOVICE
Zaskrbljena mama: Kaj če bi otrokove matične ...
ŠPORT
Quartararojeva sanjska sezona: Nisem si mislil, ...
POP IN
Alfi Nipič letos že drugič v bolnišnici
TV ODDAJE
Matic Supovec: Tega nastopa sem se malo bal
VIZITA.SI
Prvi znaki kapi, ki jih morajo poznati tudi mladi
OKUSNO.JE
Odlična jed za vse dni v tednu
ZADOVOLJNA.SI
Se spomnite Deje Mušič? 23 let kasneje je njena ...
MOSKISVET.COM
Vroča chefinja, ki kuha zgolj v predpasniku
BIBALEZE.SI
Kaznujete otroka? Strokovnjakinja meni, da kazen ...
CEKIN.SI
Iščete službo? To je dan, na katerega pošiljajte ...
DOMINVRT.SI
O psih zagotovo še ne veste tega
OKUSNO.JE
Zdrav sendvič za zajtrk, malico ali večerjo