Morska bitja niso igrače!
ŽIVALI

Morska bitja niso igrače!

B.R.
22.07.2021, 5:45
0

"Starši naj pazijo, da njihovi otroci zaradi radovednosti ali zabave ne bi prinašali živih živali iz morja in jih uporabljali kot igrače," razna društva naprošajo starše in skrbnike radovednih otrok, ki se igrajo na obali.

"Dragi kopalci, naj bo otroško doživljanje podvodnega sveta spoštljivo do morskih živali, saj so tudi prebivalci morja čuteča bitja, ki občutijo bolečino. Ne dovolite, da zavoljo zabave in radovednosti iz morja prinesejo ribice, školjke, ježka ali raka, se z njim igrajo in ga poškodovanega zavržejo ali pustijo počasi umirati na soncu," so zapisali na strani Okolje Piran na Facebooku in poudarili, da morski organizmi niso spominek: "Naj ostanejo raje zaklad morja, ki ga opazujemo z razdalje."

Opazujte jih z razdalje.
Opazujte jih z razdalje. / FOTO: Profimedia

"Nikoli ne pozabimo, da so tudi prebivalci morja čuteča bitja, ki občutijo bolečino," pa so že pred časom opozorili v društvu Reks in Mila: "Starši naj pazijo, da njihovi otroci zaradi radovednosti ali zabave ne bi prinašali živih živali iz morja in jih uporabljali kot igrače. Kot opozarjajo, otroci kasneje poškodovane živali zavržejo oziroma nanje pozabijo in jih posledično prepustijo počasnemu trpljenju ter umiranju na soncu."

"Spoštujmo prav vsa živa bitja, ki so prebivalci našega morja! Mnoge vrste so tik pred izumrtjem. Če opazimo nepravilno ravnanje in ogrožanje življenj živali, reagirajmo. Poskusimo sami razložiti ljudem, da to ni prav. Lahko tudi anonimno pokličemo policijo," so še povedali v društvu.

S psom na dopust? Pozor!
PREBERI ŠE
S psom na dopust? Pozor!

NOVICE
Na Štajerskem odkrivalo strehe in ruvalo drevesa, ...
ŠPORT
Cesar Naruhito uradno odprl OI, Tokić in ...
POP IN
Slavni naoljeni športnik se je vrnil na ...
TV ODDAJE
Simon Cowell poziva vse Slovence, naj se ...
VIZITA.SI
Stanje, ki lahko močno škoduje našemu zdravju
OKUSNO.JE
Top poletna jed, primerna za kosilo ali večerjo
ZADOVOLJNA.SI
Tako je videti 20-letni sin Celine Dion
MOSKISVET.COM
Lepotička z OnlyFans, Jinny Ribič: ''Morda koga ...
BIBALEZE.SI
To žensko ime je že 20 let med najbolj ...
CEKIN.SI
Živel z mamo in bil v globokih dolgovih
DOMINVRT.SI
Z dekletom si želi odjezditi v sončni zahod
ZADOVOLJNA.SI
Finalne izločitve v Ljubezni na vasi: 'To so ...