Pridelano

Vabimo Vas na 21. Gregorjev sejem
Gregorjev sejem je prvi in največji spomladanski kmetijski sejem v Sloveniji. Naše vodilo že 21. Gregorjevega sejma želi na vaših mizah pričarati pridih domačnosti. Doma pridelano, z znanim poreklom in načinom pridelave, je to, v kar zaupamo. Zato je NOVOST LETOŠNJEGA SEJMA šotor »Domače.Najboljše!« s predstavitvijo pridelkov in izdelkov s slovenskih kmetij.

Kaj se dogaja pri Vale?
Nekdanja priljubljena tekmovalka resničnostnega šova Kmetija išče lastnika Valerija Verhovnik je že pred časom uresničila svoje sanje in postala gospodarica ene od slovenskih kmetij. Pridna Korošica skrbi za kmetijo in živali, poskuša ustvariti izletniško kmetijo, zadala pa si je nov projekt. Skupaj s prijatelji bo odprla trgovino na ljubljanski tržnici, prevzela pa je celo vlogo branjevke.

Njihov način življenja vas bo presenetil
29-letni Rafael Fellmer in njegova družina živijo zelo skromno življenje, za katerega skoraj da ne potrebujejo denarja. Svojo hrano zbirajo iz zabojnikov supermarketov, v katerih se prodaja organsko pridelana hrana, položnice plačujejo tako, da v stavbi, v kateri živijo, opravljajo različna dela, vse kar potrebujejo, pa dobijo z blagovno menjavo. Denar uporabljajo le v primerih, ko nimajo nobene druge možnosti.

Izberite lokalno pridelano zelenjavo
Ne bi nam smelo biti vseeno, kakšno hrano uživamo. Kadar izbiramo zelenjavo, izberimo svežo zelenjavo, pridelano v naši bližini.

V vili Angelce Likovič
Angelco Likovič, komentatorko resničnostnega šova Kmetija, smo tik pred začetkom nove sezone obiskali v njeni vili v Savudriji, kjer si običajno nabira moči za nove življenjske izzive.

Pridelano doma oskrbuje in navdušuje!
Pridelano doma je program, ki prebivalstvo oskrbuje s pridelki z domačega podeželja. V program se vključujejo male in srednje velike domače kmetije in tudi drugi domači pridelovalci hrane (čebelarji, zeliščni vrtovi … ).

Spodbudni premiki v lokalni samooskrbi
»Pridelano doma« je program, ki mestno prebivalstvo oskrbuje s pridelki iz kmetijskega zaledja mesta. V program se vključujejo male in srednje velike domače kmetije in tudi drugi domači pridelovalci hrane (čebelarji, zeliščni vrtovi … ).

Zvezdniška vrtnarka
Trend urbanega vrtnarjenja in pridelovanja hrane z lastnimi rokami v zadnjih letih ni zajel le tistih z obilico prostega časa, ampak tudi prezaposlene in vedno urejene zvezdnice.

Ljubljana bo dišala po Prekmurju!
Vabimo vas, da se nam 28. maja pridružite na tradicionalni etnološko-kulinarični predstavitvi »Diši po Prekmurju« na glavni ljubljanski tržnici (Pogačarjev trg) Prireditev bo potekala med 8.00 in 14.00 uro.