ekološka gnojila

Presno ali kuhano, sladko ali kislo - zelje je več kot le zdrava zelenjava
Zelje je vrtna in poljska zelenjadnica, ki jo pri nas pridelujemo le še na dobrih 400 hektarjih zemljišč. V prvem letu so pridelek listi, poviti v glave, semenarji pa pridobivajo seme za setev drugo leto. Uživamo ga v vseh letnih časih, presno ali predelano. Zelje imamo za zdravilno, prav zaradi tega pa ni vseeno, kako je bilo pridelano. Nadzorovana integrirana in ekološka lokalno pridelana živila imajo prednost pred konvencionalnimi. Tudi vrtičkarji se izogibamo uporabi umetnih sredstev.

Junija na vrtu že pobiramo prve pridelke
Junij je mesec, ko vrt že začenja kazati sadove preteklih mesecev, toda po drugi strani se pravo delo sedaj šele začne. Poglejte, kaj vse je potrebno postoriti v naslednjih nekaj tednih.

Kako se lotiti trajnostnega vrtnarjenja?
Za povečane izpuste toplogrednih plinov v zraku, onesnaženo vodo, zemljo in ozračje je odgovoren predvsem človek s svojim delovanjem. Pri tem pogosto veliko škodo naravi povzročamo z netrajnostnimi kmetijskimi praksami. Zato je treba stremeti k temu, da se zemlja povrne v bolj zdravo stanje. To pa lahko vsak na svojem koščku zemlje doseže s trajnostnim vrtnarjenjem.

Zakaj organska gnojila?
Z uporabo organskega gnojila lahko pridelamo dovolj zdrave hrane za domače potrebe in izboljšamo oziroma ohranimo kakovost bivalnega okolja.

Zakaj organska gnojila?
Z uporabo organskega gnojila lahko pridelamo dovolj zdrave hrane za domače potrebe in izboljšamo oziroma ohranimo kakovost bivalnega okolja.