kuharji

Takšne imajo slavni ...
Zvezdnike svetovnega kova si težko predstavljamo za štedilnikom, ko pripravljajo večerjo za svojo družino. Večina njih pravzaprav niti nima časa za kuhanje, imajo pa dovolj denarja, da bodisi jedo v prestižnih restavracijah bodisi imajo doma kuharja. Pa vendar so njihove vile opremljene s sodobnimi kuhinjami, v katerih bi s ponosom kuhalnico vrteli tudi najslavnejši kuharji. Samo ugibamo lahko, koliko posode se je v resnici umazalo v njihovih kuhinjah! Poglejte, kakšne imajo slavni!

Ponovno bo 'raztural'
Najbolj popularna gostilna v Sloveniji 28. februarja ponovno odpira svoja vrata, a tokrat bo kuhalnico vihtel eden in edini, kuharski virtuoz Bine Volčič. Goste bodo tako na krožnikih čakale rock'n'roll kreacije iz prve roke, na svoj račun pa bodo prišli tudi vsi lačni novega znanja. V Gostilni pri šefu bodo namreč potekala tudi kuharska izobraževanja, tako za ljubitelje kot za profesionalce.

Nekdanja smučarka živi v pravi mali graščini!
Alenka Dovžan, nekoč vražja smučarka, je danes umirjena mama in podjetnica, ki nadvse predano skrbi za svojo družino in skupen dom. Je pa res, da športni duh ostaja del nje, še več, to svojo neizmerno ljubezen je prenesla celo na svoja otroka.

Samo en miligram, pa vas ne reši nihče
Eden izmed najmočnejših znanih strupov na svetu, ki ga v svojem telesu nosi precej živali, je tetrodotoksin – TTX. Je petstokrat močnejši od cianida, protistrupa zanj pa še ne poznajo.

Ni vse v velikosti
Seveda bi si vsak želel čim večjo kuhinjo, a vsi žal nimamo te možnosti, kar pa konec koncev ni nujno slabo. V fotogaleriji si poglejte, kako so različni kuharji in kuharice domiselno obesili, skrili in pospravili svoje kuharske pripomočke v majhnih kuhinjah.

Pobeg v Indijo
Indija je dežela velikih razlik. Nepopisna lepota narave in bogata duhovna tradicija obiskovalcev ne pustita ravnodušnih, medtem ko se tišina in mir ašramov izmenjujeta z nepopisnim vrvežem na ulicah. V našem članku preberite, kako dom urediti v duhu te čarobne dežele.

Mojstrovine iz zelenjave
V galeriji si oglejte nekaj utrinkov s ''1. evropskega tekmovanja v izrezovanju zelenjave'', ki se je v začetku septembra 2011 odvilo na Saškem. Kitajski zmaji in ruske ognjene ptice, rojeni pod spretnimi prsti kuharskih mojstrov, so navdušujoči.