kulinarična uporaba

Zaklad med gobami, ki ga najpogosteje najdemo pod brezovim drevesom
Brezov ded je užitna goba iz družine cevark, ki jo največkrat najdemo v listnatih gozdovih. Ta značilna jesenska goba zlasti pogosto raste v simbiozi z brezami, od koder izvira tudi njeno ime.

Tako vam lahko sol pomaga preprečiti nastanek plesni
Morska sol ni le nepogrešljiv dodatek v kuhinji, temveč že stoletja velja za močno naravno sredstvo za čiščenje negativne energije in privabljanje sreče. Njena sposobnost absorbiranja vlage, nevtralizacije neprijetnih vonjav in izboljšanja energije prostora jo naredi uporabno v številnih ritualih za harmoničen in srečen dom.

Je prava zakladnica zdravja
Čeprav so kvinojo poznali in uživali že stari Inki, jo pri nas poznamo šele nekaj let. Ker gre za zelo zdravo, z beljakovinami in rudninami bogato živilo, je priporočljivo, da jo uživamo čim pogosteje. Primerna je tako za sladkorne bolnike in ljudi s celiakijo, kot tudi tiste, ki bi radi izgubili nekaj odvečnih kilogramov.

Je prava zakladnica zdravja
Boreč je na vsakem vrtu več kot dobrodošel. Njegovi cvetovi so namreč prava paša za oči, sicer pa je dober sosed številnim drugim rastlinam, rade ga imajo čebele, je pa tudi izjemno zdravilen in uporaben v kuhinji.