trajnostno kmetovanje

Vse se je začelo z enim vprašanjem: zakaj morajo živali trpeti?
Ko Stanko Valpatič govori o svojem življenju, se zdi, kot bi govoril o poti vračanja k sebi. "Rojen v kmečko tradicionalno okolje," pove. "Kot mladostnik sem tako lahko spoznal vsa kmečka opravila, tudi klanje živali in podobno. Marsikatero delo mi kot mladostniku ni bilo všeč, a sem vseeno moral sodelovati." Prav ta izkušnja je v njem zasejala dvom in iskreno vprašanje: zakaj tako?

Mladi kot ambasadorji ekološke prehrane
Intervju s Špelo Kocjančič, perspektivno mlado podjetnico, ki se s proizvodnjo izdelkov iz kosti ekološkega goveda zavzema za boljši izkoristek surovin v mesni industriji in s svojimi izdelki aktivno vstopa v svet krožnega gospodarstva.

Ekološki dan Evropske unije bo 23. september
V Bruslju je bila podpisana deklaracija, s katero je bil 23. september razglašen za ekološki dan EU. Tako bodo na ta dan v okviru predstavitvenih dejavnosti potrošnike in najširšo javnost ozaveščali o prednostih ekološko pridelanih oziroma predelanih živil.























